MNBW

A fine WordPress.com site

Jätä kommentti

IMG_0579

logotx3

Advertisements

Kirjoittaja: o-koodi

Kirjoittaja Nuori aikuinen nainen. Kauneuden ja hyvinvointialan yrittäjä ja ravitsemustieteen opiskelija. Kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Ravinnosta, liikunnasta, kauneuden - ja terveydenhoidosta ja etiikasta. Hyvästä elämästä ja onnesta. Sekä leivonnasta. Uskon ettei absoluuttisia totuuksia ole joten olen estotta valinnut omaani parhaat palat useista eri teorioista, tieteista, tutkimuksista ja hutkimuksista. Vaikutteita O-koodissa on vähähiilihydraattisuudesta, glueteiinittomuudesta, paleosta, raaka-ravinnosta, ravitsemustieteestä, kiinalaisesta ravinto-opista, ayurvedasta, lähi- ja luomuruuasta. Mielipiteilläni ei ole tieteellistä tutkimustaustaa. Usein se on osoittautunut jokatapauksessa yliarvostetuksi. Joten, i fought law no one. Kauneus ja ihonhoito on yksi suurimmista rakkauksistani ja ravintolla on siinä mitä suurimmassa määrin sormeensa piiraassa. Kuvio on mielestäni suhteellisen yksinkertainen. Ravinto=energia=solu=ihminen=elämä. Tämän tieteistä olen valinnut uskoa. Antioksidantit ovat yhdisteitä jotka estävät toisten yhdisteiden haitallisia vaikutuksia. Biologisissa järjestelmissä antioksidantit suojaavat soluja oksidatiivisen stressin liialliselta hapettavalta vaikutukselta. Elimistö muodostaa osan antioksidanteista itse. Ravinnossa antioksdantteja saadaan runsaasti kasvikunnan tuotteista. Mm. vitamiinit, hivenaineet ja flavonoidit ovat antioksidantteja. Orac-value/orac-arvo (oxygen radical absorbance capacity) on tapa mitata ravinnon antioksidanttipitoisuutta. USDA United states department of agriculture julkaisi listan korkean Orac-arvon ravintoaineista vuonna 2010. 2012 lista vedettiin pois sillä elitarvike ja lisäravinneteollisuusyritykset käyttivät sitä häpeilemättömästi hyödyksi markkinoinnissaan. Mittaustapoja on monia ja standardit puuttuvat. Näyttöä siitä toimiiko jokin ravinto-aine samanlailla ihmiselimistössä kun laboratoriotesteissä odotellaan yhä. Yhtä kaikki Orac-arvossa on paljon hyvää, hyödyllistä ja oikeastaan itsestään selvää. Harvoin keksimme pyörää uudestaan. Resepteissäni olen pyrkinyt valitsemaan raaka-aineiksi rusinat pullasta. Mahdollisimman hyvät, terveelliset ja ravinteikkaat raaka-aineet mitkä useimmat edellämainituista koulukunnista allekirjoittavat. Tällä hetkellä epätieteelliseksi todettua Orac-arvoa hyödyntäen. Rakkaudella Minna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s